Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Zámek Lužce - 2012

2012

Napsal Richard.

Dlouho jsme se s aktualizací webu odmlčeli. O to více jsme však udělali práce. Nejdříve jsme nasadili vražedné tempo a během krátké doby se nám do svatby podařilo zrenovovat klenuté místnosti v přízemí, halu a osadit nová okna v těchto místnostech. I díky tomu, jsme vůbec mohli svatbu na zámku realizovat.

Nicméně to byl pouze průběžný termín. Nezastavili jsme se a již další víkend už byli řemeslníci opět v práci. A tak k dnešnímu dni je hotové kromě jediné místnosti celé přízemí po zednické, elektrikářské a instalatérské stránce. Chybí nám několik stropů a finálních podlah. Nicméně momentálně vyčkáváme na projekt ústředního topení a pak budeme moci pokračovat. Shrnul jsem to co není vidět zvenčí. A nyní to co je vidět. Opravili jsme zídku podél silnice, založili sloupky na nový plot a udělali novou branku. Posekali jsme celou pastvinu a zlikvidovali ostnatý drát, který ji ohraničoval. Začali jsme s obnovou hrazení a taky čištěním krajů pastviny, kde se roky hromadil odpad od každého kdo šel kolem. Po letech jsme taky nařezali dříví do kamen, kterého jsme měli plnou vozovou kolnu a tak se konečně zas dá v kolně hýbat.
Kromě těchto manuálních činností, se nám podařilo několik věcí v oblasti papírů. A tak je podepsána smlouva o připojení vody a kanalizace, kterou budeme realizovat na jaře. Dále se podařilo dotáhnout projektovou dokumentaci zámku a pracuje se na projektové dokumentaci na špýchar. Stejně tak bude na špýcharu provedeno mykologické zkoumání. To vše díky dotaci od Středočeského kraje na špýchar. Naopak se nám nepovedlo stihnout zapsat věcná břemena na dvůr. Radost nám tak kazí jen fakt, že se nám stále nepodařilo koupit kousek pozemku někde v okolí a tak jsme stále jen na pronajatém.
 
vyvoj 1999 2012
 
vyvoj 1999 2012 1